Начин на приготвяне
Хлебчетата: Млякото се затопля и в него се слагат маслото и маята, разбъркваме докато се разтворят напълно, след което прибавяме яйцата (отделяме единия жълтък за намазване), отново разбъркваме и прибавяме постепенно брашното заедно със захарта и солта.
Трябва да се получи мекичко тесто. Оставяме тестото да втаса за около 30 минути, след което го оформяме на малки топченца и ги нареждаме по края на тавичка (на снимката е показано, аз съм използвала форма за торти), след което оставяме хлебчетата да втасват за около 20 минути.
След като хлебчетата са втасали ги мажем с жълтъка и си приготвяме плънката. В купа нарязваме на ситно луканката, настъргваме кашкавала и натрошаваме сиренето, разбъркваме и получената смес слагаме в центъра на тавичката между хлебчетата, след това оформяме с ръце малко гнездо и чукваме внимателно вътре яйцето.
Печем в загрята на 150 градуса фурна 10 минути, след което увеличаваме на 200 градуса за още 15-20 минути или до готовност.
Коментари