Начин на приготвяне
Направете си гъст айрян от топла вода и кисело мляко висок процент. Нека айрянът е в съотношение 1:1. Смесете го с олиото и меда и сложете в машината за хляб.
Настържете морковите и прибавете и тях. Отгоре сипете половината количество брашно, след което поръсете самардалата и накрая останалото количество брашно. Най-отгоре начупете маята.
Хлебопекарната се настройва на програма за бял хляб с продължителност поне 3 часа, грамаж 750 г. и средно изпечена коричка. Наблюдавайте тестото, може да се наложи да добавите малко брашно или течност.
Намачкайте чесъна и го смесете добре с копъра. Добавете ги при тестото при звуковия сигнал.
Резултатът е чудесен, ароматен и много мек хляб. Опитайте!