Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Обикновен хляб в хлебопекарна

Обикновен хляб в хлебопекарна

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Обикновен хляб в хлебопекарна
Снимка: Лидия - Гери
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
185 мин.
Порции
1
"И най-обикновеният хляб, приготвен вкъщи, е по-вкусен от хляба, който се продава по магазините"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • маргарин - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - 1 и 3/4 ч.л.
  • мляко - 2 с.л. сухо
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 3/4 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът в хлебопекарна се приготвя, като се смесят изброените продукти в последователността, в която са изписани по-горе.

Те се изсипват направо във хлебопекарната. Избира се подходяща програма и уредът се включва. Пече се 3 часа.

От тези продукти се получава хляб, тежък 900 грама.

Обикновеният хляб в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо не мога да споделя рецептата за обикновения хляб? Вчера правих, но вместо с маргарин с масло и стана превъзходен хляб!
07.12.2022 10:50
Потребител#266098
Потребител#266098
500 грама брашно - 900 грама. хляб.......Това въздуха в хляба ли тежи?! ........Че и двама гласували и го правили.....
05.12.2020 23:44
2
3
2
Покажи всички подкоментари
rosicapi
rosicapi
Хлебопекарната прави вкусен хляб, аз пробвах веднъж на 3 часа и след пова само на бързия за 1ч 30мин, ефектът е същият само че става много бързо
21.08.2018 17:45
2