Пълнено яре

Пълнено яре
Снимка: Ирена Салашка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
270 мин.
Общо
310 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • яре - 1 бр.(агне)
  • лук - 1.5 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • чушки - 2 бр. сушени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • гъби - 1 опаковка
  • червен пипер
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоз
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме лука (зрелия и зеления). Слагаме го да се запържи в олиото, като му доливаме малко вода и го захлупим докато се задуши.

След това добавяме нарязаните гъби и сушени чушки. Разбъркваме добре и изсипваме оризът, който преди това сме кипнали и промили няколко пъти през течаща вода.

След като всички продукти са се задушили и омекнали, прибавяме подправките и солта. С готовото дробене пълним ярето и го зашиваме. Поставяме го в намазнена тава върху подложка от лозови пръчки.

Намазваме го с олио и сол. Доливаме в тавата 1 ч.ч. вода. Завиваме с фолио и печем в умерена фурна за около 4 часа. След това махаме фолиото и оставяме да се запече за около половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Не обичам ярешко, но рецептата не е лоша, само дето съм съгласна със Ваня и Сия, че липсват подправки за овкусяването на месото.
04.05.2016 16:34
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Сия е права аз също искам да ухае на джоджен и запечено с коричка от червения пипер и други подправки.
04.05.2016 15:29
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Със сигурност е голяма вкусотия,но аз лично предпочитам месото да ми е овкусено с подправки и при печенето се получава ароматна коричка,която не бих я пропуснала
04.05.2016 15:24