Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме лука (зрелия и зеления). Слагаме го да се запържи в олиото, като му доливаме малко вода и го захлупим докато се задуши.
След това добавяме нарязаните гъби и сушени чушки. Разбъркваме добре и изсипваме оризът, който преди това сме кипнали и промили няколко пъти през течаща вода.
След като всички продукти са се задушили и омекнали, прибавяме подправките и солта. С готовото дробене пълним ярето и го зашиваме. Поставяме го в намазнена тава върху подложка от лозови пръчки.
Намазваме го с олио и сол. Доливаме в тавата 1 ч.ч. вода. Завиваме с фолио и печем в умерена фурна за около 4 часа. След това махаме фолиото и оставяме да се запече за около половин час.
Коментари