Печено яре

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено яре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
310 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яре - 1 бр. (10 кг)
  • масло - 500 г краве
  • девесил - ½ връзка
  • зелен лук - 3 връзки
  • лапад - 1 връзка
  • гъби - 500 г
  • ориз - около 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ориза, нарежете гъбите и всички зелении. Разтопете 250 г от маслото и запържете гъбите, подправките, лапада, магданоза, зеления лук, добавете и ориза.

Посолете добре ярето отвън и отвътре, напълнете го с тази смес, зашийте и сложете в тава. Намажете отгоре с останалото масло.

Сипете малко вода в тава, покрийте с фолио и печете първия половин час на много силна фурна.

След това я намалете на около 60 градуса и печете ярето на фурна още около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: