Начин на приготвяне
Пилето се сварява и след това се обезкостява. В голям съд се налива вода и се слага да заври. Когато е готова се слага вече обезкостеното месо и 3 черпака от бульона, в който е варено пилето. Посолява се леко.
Чушките и лука се нарязват на ситно, а морковът се настъргва. Добавят се към месото. Така всичко ври около 10 минути и се добавя фиде. След като поври още 10-15 мин се настъргва и доматът и ври още 10 мин.
Маха се от котлона да изстине леко, а през това време се прави застройка. Един жълтък се разбива с мляко и малко лимонена киселина.
Добавя се малко вода и 1 черпак от вече изстиналата супа. Всичко се изсипва в тенджерата и се разбърква хубаво. Когато се сипва супа, се поръсва с малко черен пипер и смляна люта чушка.
Супата не се вари със застройката. Не се добавя белтък, за да не става на облаци в супата!