Шопски геврек

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Шопски геврек
Снимка: Биляна Владова
2 / 5
04/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Апетитен и лесен за приготвяне Шопски геврек се пече във фурната. И докато го чакаме да се изпече, решихме да споделим рецептата му с вас"

Необходими Продукти

  • брашно - малко повече от 1 пакет
  • мая - 1 кубче
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мляко - 2 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • червен пипер
  • чубрица
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива във водата и към тях се добавят сол, захар, олио, белтък и брашното. От всичко това се замесва меко тесто. Остава се за 30 минути на топло.

След това се разделя на две топки и от тях се правят кори с дебелина около 5 мм.

Върху едната кора се поръсва с натрошено сирене, червен пипер и малко чубрица, отгоре се слага другата кора и се завиват на руло. Рулото се слага в намазнена тава за кекс.

Оставя се така да втаса на топло. Отгоре се намазва с разбит жълтък, олио и оцет. Пече се на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Млякото какво е, кисело или прясно? И в тестото ли се слага? Много вкусно изглежда, ще го пробвам задължително!
04.05.2016 19:10
6
2
5
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Много е апетитен този "шопски" геврек!
04.05.2016 18:09
2