Начин на приготвяне
В купа сипваме топлата вода, в която е размито киселото мляко и маята.
Брашното се пресява и се прави кладенче, в което слагаме яйцата, олиото, захарта и солта.
Замесва се тестото, докато спре да лепни. Оставяме готовото тесто да втаса загънато.
Приготвяме плънката. От тестото правим 12 топки. От всяка топка се прави фитил и се разточва леко с точилката, намазва се с плънката и се навива на руло. Редят се в намаслена тава с маргарин на разстояние, като леко се сплескват.
Оставят се 20-30 мин. да повтасат и ги намазваме с маргарин и червен пипер.
В МВ-та го разтопяваме да се стопи. Пекат се на 180 градуса до готовност.
Готови ги наръсваме с вода, намазват се с маргарин и ги загъваме да се задушат.
Коментари