Пилешки пържоли със сусам

05/05/2016
"Сочни пържолки и сусам , ей така - за разкош "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 934
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кг бяло
  • олио - 1 к.ч.
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сусам - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя марината за пържоли. Смесват се олиото, горчица, соев сос, мед , лимонов сок, пресован чесън и се разбърква добре.

Залива се нарязаното месо на пържолки, поръсени с малко сол и черен пипер. Оставя се за час, два в хладилник да се овкусят.

Печем на загрята скара от двете страни до готовност. Нареждат се в чиния и поръсваме със сусам за разкош!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 08:24
сусама запечен ли е защото така от пакетчето изваден няма никакъв вкус
0
0