Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли със сусам и мак

Пилешки пържоли със сусам и мак

Пилешки пържоли със сусам и мак
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Искахме да опитате най-вкусните пилешки пържоли, затова приготвихме тези"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр. от бут (без кожа)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 1 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • черен пипер
  • риган - 1 ч.л. сух
  • мед - 1 с.л.
  • маково семе
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от нарязани на шайби кромид лук и чесън. Към тях се прибавят соевият сос, бялото вино, черният пипер, сух риган и мед.

Всички продукти се разбъркват. Пилешките пържоли се начукват леко и посоляват със сол.

Поставят се в купата с марината като се овалват хубаво в нея. Съдът се похлупва и се поставя в хладилника за 2-3 часа, за да могат ароматите да овкусят хубаво месото.

Маринованите пържоли се редят в намазана с масло тава, поръсват се от двете страни със сусамово и маково семе.

Тавата се поставя в загрята на 200 градуса фурна. След като се зачервят от едната страна, пържолите се обръщат да се запекат и от другата страна. Поднасят се с гарнитура по собствен избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: