Тънки пилешки пържоли

Тънки пилешки пържоли
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Пилешки пържолки от бутче, които всеки тайно се надява да получи за вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли от бутчета - 4 бр., без кожа
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - сок от 1 бр.
  • водка - 60 мл
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка пилешка пържола се разстила върху дъска и с помощта на остър нож се разрязват по-дебелите места.

Месото се начуква, изтънява и оформя. Всяко парче месо се поръсва със сол и поставя в марината.

За нея е необходимо в купа да се счукат на каша четири скилидки чесън.

Към тях се прибавят смлян черен пипер, сок от един лимон, малко водка и две супени лъжици зехтин.

Пържолите се слагат в маринатата, разбъркват се, за да се овкусят отвсякъде, и се оставят на хладно за няколко часа.

Пекат се пържолите на загрята и намазнена скара за около пет минути от всяка страна. Хапват се с удоволствие!

Вижте още съвети за оформяне на пилешки пържоли, както и как да обезкостим пилешки бутчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: