Начин на приготвяне
Всяка пилешка пържола се разстила върху дъска и с помощта на остър нож се разрязват по-дебелите места.
Месото се начуква, изтънява и оформя. Всяко парче месо се поръсва със сол и поставя в марината.
За нея е необходимо в купа да се счукат на каша четири скилидки чесън.
Към тях се прибавят смлян черен пипер, сок от един лимон, малко водка и две супени лъжици зехтин.
Пържолите се слагат в маринатата, разбъркват се, за да се овкусят отвсякъде, и се оставят на хладно за няколко часа.
Пекат се пържолите на загрята и намазнена скара за около пет минути от всяка страна. Хапват се с удоволствие!
Вижте още съвети за оформяне на пилешки пържоли, както и как да обезкостим пилешки бутчета.