Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Мариновани пилешки шишчета

Мариновани пилешки шишчета

Мариновани пилешки шишчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"За най-добър резултат - консумирайте с бира и в компанията на приятели"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • за марината
  • олио - 1 к.ч.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват продуктите за марината с подправките. Месото се нарязва на парчета и заливаме с марината.

Кисне около 3 часа на хладно в хладилника. Дървените шишчета се киснат и те за 20 минути в студена вода.

Лукът се почиства и разделя на парченца. Нанизва се парче месо, парче лук и така, докато свършат продуктите.

Печем пилешките шишчета на загрята скара от всички страни до зачервяване. Поднася се със свежа салата. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
И малко чесън
08.05.2016 00:04
Потребител#167180
Потребител#167180
Чудесни са!
07.05.2016 23:03
Monika Ivanova
Monika Ivanova
и соев сос обичат тези шишчета :)
05.05.2016 22:05