Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са със стайна температура. С телена бъркалка разбърквам яйцата и захарта.
Към половината кисело мляко добавям содата, другата половина добавям към яйцата, олио по мъничко наливам и ванилия за аромат добавям. Добавям брашното на части и разбърквам. Пека в йенска форма на 140 градуса в началото, после увеличавам на 160.
Изпечения и изстинал сладкиш надупчвам със шишче. Докато изстива основата си правим заливката. Слагаме всичко в купа и варим на котлона. С четка нанасяме от заливката върху целия изпчечен блат с дупки.
Приготвяме бялата част. Mаргарина размесваме с пудрата захар и тук-там нанасяме върху шоколадовата заливка. С дървено шишче правим шарки.
Коментари