Вкусна вечеря с пилешко месо

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Вкусна вечеря с пилешко месо
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
21/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ето на това му се казва наистина вкусна вечеря с пилешко, затова не се облизвайте, ами си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. големи
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • бяло вино - 60 мл сухо
  • масло - 50 г
  • орехи - 1 шепа
  • магданоз - 1/2 връзка
  • домати - 2 бр
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и разделете на по 2 части пилешките бутчета. Запържете на слаб огън в малко зехтин и маслото. Прибавете лука нарязан на едро и бялото вино. Оставете да се задуши под капак за около 5-10 мин.

След това прибавете доматите нарязани на малки кубчета, наситнения чесън и шепа смлени орехи.

Овкусете с подправките / сол, черен пипер, червен пипер и кориандър /и оставете да ври под капак за 30-40 мин.

Накрая добавете нарязания на ситно магданоз и задушете за още 5 мин. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка: