Гергьовско агне на пещ

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
06/05/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 866
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолява се от всички страни почистеното агне. Сваряват се и се нарязват на дребно вътрешностите.

Лукът се нарязва и се задушава в олио, добавят се празът и пресният лук заедно със сварените дреболии. Посолява се на вкус, добавят се оризът и подправките.

Налива се около 250 мл топла вода и се разбърква, докато оризът поеме течността.

Агнето се пълни с подготвената плънка и се зашива. Поставя се върху дълбока тава върху лозови пръчки, за да не залепне при печенето.

Налива се топла вода около агнето. Намазва се обилно с олио, завива се с хартия за печене и отгоре с фолио. Тавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса.

Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя Благоева
Вкусът е перфектен! Много добра рецепта!
0
0