Ягодово-козуначена торта

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
924
5
06/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 164
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • крем - 1 пакет (пудинг) на д - р Йоткер ягода
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • лимонова есенция
  • ванилия
  • козунак - 1 бр.
  • сок от компот - 100 мл
  • ядки - 50 грама
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона млякото със захарта до завиране. Междувременно разбиваме 100 мл вода (или от млякото 100 мл) със съдържанието на пудинга. Когато млякото се стопли и захарта се разбие добавяме разтворения пудинг и бъркаме до сгъстяване (поне 5 минути, но зависи много от печката).

На дъното на форма за торта наливаме малко от готовия крем, нареждаме отгоре плътно тънко нарязани филийки козунак. Напръскваме филиите с половината сок от компота и сипваме отгоре отново крем.

Нареждаме нарязаните на кубчета ягоди и част от накълцаните ядки (аз използвам орехи) след което отново повтаряме същото- редим козунак, напръскваме със сок, поливаме с крем и наръсваме с останалите ядки. След няколко часа в хладилника тортата е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
К К
К К
15.05.2016 01:18
Страхотна рецепта!
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Много харесвам торти с крем и ягоди ,страхотен лек вкус ,а за цвета без коментар - разкошен десерт
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
07.05.2016 13:32
и най-важното не е много претенциозен :) изчистих изостаналия козунак, няколкото ядки и няколко ягоди изостанали в хладилника , но резултата е страхотен
0
0
Джемиле Чешлиева
Оригинално
1
0