Начин на приготвяне
Слагаме на котлона млякото със захарта до завиране. Междувременно разбиваме 100 мл вода (или от млякото 100 мл) със съдържанието на пудинга. Когато млякото се стопли и захарта се разбие добавяме разтворения пудинг и бъркаме до сгъстяване (поне 5 минути, но зависи много от печката).
На дъното на форма за торта наливаме малко от готовия крем, нареждаме отгоре плътно тънко нарязани филийки козунак. Напръскваме филиите с половината сок от компота и сипваме отгоре отново крем.
Нареждаме нарязаните на кубчета ягоди и част от накълцаните ядки (аз използвам орехи) след което отново повтаряме същото- редим козунак, напръскваме със сок, поливаме с крем и наръсваме с останалите ядки. След няколко часа в хладилника тортата е готова.
Коментари