Ягодово-козуначена торта

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Ягодово-козуначена торта
Снимка: Monika Ivanova
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • крем - 1 пакет (пудинг) на д - р Йоткер ягода
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • лимонова есенция
  • ванилия
  • козунак - 1 бр.
  • сок от компот - 100 мл
  • ядки - 50 грама
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме на котлона млякото със захарта до завиране. Междувременно разбиваме 100 мл вода (или от млякото 100 мл) със съдържанието на пудинга. Когато млякото се стопли и захарта се разбие добавяме разтворения пудинг и бъркаме до сгъстяване (поне 5 минути, но зависи много от печката).

На дъното на форма за торта наливаме малко от готовия крем, нареждаме отгоре плътно тънко нарязани филийки козунак. Напръскваме филиите с половината сок от компота и сипваме отгоре отново крем.

Нареждаме нарязаните на кубчета ягоди и част от накълцаните ядки (аз използвам орехи) след което отново повтаряме същото- редим козунак, напръскваме със сок, поливаме с крем и наръсваме с останалите ядки. След няколко часа в хладилника тортата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Страхотна рецепта!
15.05.2016 01:18
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Много харесвам торти с крем и ягоди ,страхотен лек вкус ,а за цвета без коментар - разкошен десерт
07.05.2016 11:52
1
1
Покажи всички подкоментари
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Оригинално
07.05.2016 00:50
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Интересна рецепта.
07.05.2016 00:47
1