Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пълнени банички със зеленчуци

Пълнени банички със зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пълнени банички със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Какво ще кажете за тези по-различни банички с богата зеленчукува плънка?"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница
  • патладжани - 1 брой, среден
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 буркан сушени доматчета
  • чушки - 2 зелени
  • масло - около 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязан
  • яйца - 1 брой цяло + 1 жълтък за намазване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана, нарежете го на дребно, посолете и оставете за 20 минути да се отцеди от горчивия сок. Измийте го и го подсушете.

Загрейте 50 г масло и запържете накълцания лук, добавете патладжаните, а след като омекнат и нарязаните чушки. Овкусете със сол, черен пипер и отнемете от котлона. Добавете и буркана сушени доматки, като може да ги отцедите от мазнината. Изчакайте сместа да се охлади и я разбъркайте с цялото яйце.

Вземете 1-2 кори и ги намажете с разтопеното масло, разбъркано с мазнината на сушените домати. Прегънете на две по дължина и в единия край сложете 1 пълна лъжица от зеленчуковата плънка.

Завийте на руло и прегънете, за да не изтече плънката. Готовите банички подредете в намазнена тава, поръсете със сусам и ги изпечете в предварително загряна на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: