Начин на приготвяне
Обелете патладжана, нарежете го на дребно, посолете и оставете за 20 минути да се отцеди от горчивия сок. Измийте го и го подсушете.
Загрейте 50 г масло и запържете накълцания лук, добавете патладжаните, а след като омекнат и нарязаните чушки. Овкусете със сол, черен пипер и отнемете от котлона. Добавете и буркана сушени доматки, като може да ги отцедите от мазнината. Изчакайте сместа да се охлади и я разбъркайте с цялото яйце.
Вземете 1-2 кори и ги намажете с разтопеното масло, разбъркано с мазнината на сушените домати. Прегънете на две по дължина и в единия край сложете 1 пълна лъжица от зеленчуковата плънка.
Завийте на руло и прегънете, за да не изтече плънката. Готовите банички подредете в намазнена тава, поръсете със сусам и ги изпечете в предварително загряна на 200 градуса фурна.