Ашуре с канела

08/05/2016
"Защото сте ни приятели ще ви кажем, че любимият ни десерт е най-вкусен, когато добавите и канела "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 050
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се измива, заливаме със студена вода и варим, докато омекне и зрънцата се напукат.

Прибавят се захарта, стафиди, но може и без тях.

Нишестето се разтваря с малко студена вода и сипваме при житото.

Бърка се на слаб огън, докато се сгъсти. Разпределя се в купички и сервираме. Може да се поръси със смлени орехи, щипка канела и стафиди.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николина Панчева
рецептата е добра но по принцип аз преди да сваря жито го кисна няколко часа в вода . ако нямате време може само половин час но трябва де ае кисне в вода . .това се отнася за всички зърнени храни
0
0
К К
К К
15.05.2016 01:00
Много е вкусно с канела!
0
0