Задушено зеле с булгур

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
124
20
1602
08/05/2016
"Специално предложение за онези, които не си падат толкова по месото "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 472
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 буркан, стерилизирано с моркови и чушки
  • булгур - 2 шепи
  • лютеница - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • куркума
  • бял пипер
  • сол
  • HOSSO
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се измива и се накисва във вода за десетина минути.

През това време се загрява малко мазнина и в нея се задушава зелето от буркана.

Разбърква се и щом вземе да поомеква, към него се прибавя отцеденият от водата булгур.

Слагат се лютеницата, подправките и след десетина минути яденето може да се свали от огъня.

По желание може да се сервира с ливански хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
21.05.2016 21:27
Българско национално с привкус на отминало време.
0
0