Начин на приготвяне
Филиите от козунак се подреждат във форма за торта, за да се оформи блат. Сиропира се леко с прясно мляко. По желание може да се добави и 2-3 с.л. кокосов или друг ликьор.
Приготвя се кремът за тортата като се разбива добре маскарпонето. Разтопява се шоколадът на водна баня и се добавя към сместа заедно с крема сиренето и заквасената сметана. По желание се сипва малко ликьор, както и 2-3 с.л. портокалов сок. Добавя се захар, ако е необходимо.
Сиропираният блат се намазва със сладко по избор. Нанася се пласт от крема и се подрежда втори ред козуначени филии, които пак се сиропират и се намазват със сладко.
Тортата се завършва с пласт от белия крем и се украсява с настъргана портокалова кора. Оставя се да престои в хладилник за една нощ.
Коментари