Пържен патладжан

enggell2020@abv.bgenggell2020@abv.bgГотвач278565951
08/05/2016
"От нас идеята, а на вас оставяме тежката задача да решите с какво ще го гарнирате и да си хапнете с апетит "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 050
  • Преглеждания за месеца2090
  • Преглеждания за седмицата326
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът (хубаво е да не е с много тъмна кора) нарязвам на дълги филии. Посолявам.

В тиган загрявам повечко олио и пържа от двете страни до хубав цвят. Изваждам и отцеждам, подреждам в чиния и украсявам с магданоз.

Вкусен е както с доматен сос, така и с млечен сос с чесън. Въпрос на вкус и предпочитания.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Илияна Димова
Много харесвам ръжен патладжан
1
0
enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
08.05.2016 21:32
И аз го обожавам! :)))
1
0