Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Вкусна яхнийка със свински късчета и зеленчуци

Вкусна яхнийка със свински късчета и зеленчуци

Вкусна яхнийка със свински късчета и зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна яхния, която ще ви накара да отопите чинията"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г от бут
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 - 2 бр. средно големи
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зрънца
  • черен пипер - 3 - 4 зрънца
  • магданоз - 3 - 4 клонки
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситни късчета. Загрейте мазнината в подходяща тенджера. Сложете месото и гответе за кратко, докато се запечата. Извадете месото в чиния.

Към мазнината добавете ситно нарязания лук и моркови. Разбъркайте и гответе, докато зеленчуците омекнат. Добавете почистените и нарязани на малки парченца чушки. Гответе още 2-3 минути.

Върнете месото обратно, добавете червения пипер и обеления и ситно нарязан домат. Налейте топла водичка, докато покриете месото и зеленчуците. Похлупете с капак и гответе яхнията на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Овкусете със сол, добавете черния пипер и бахара. В края на готвенето, добавете брашното, разбито с малко вода /да се получи кашичка/, за да се сгъсти яхнията.

Преди поднасяне, поръсете с магданоз. Вкусната яхнийка със свински късчета и зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: