Начин на приготвяне
Разбийте добре яйцето, прибавете към него киселото мляко, захарта, солта и олиото. Разбъркайте добре.
Маята се размива в прясното мляко, което предварително е леко затоплено. Постепенно прибавете пресятото брашно и замесете тесто върху добре набрашнен плот.
Разделете готовото тесто на 12 части, от които се оформят еднакви по размер топки. Във вътрешната част на всяка една топка се слага по малко от настърганите и смесени кашкавал и шунка.
Оформете добре с ръце и наредете топчетата в тава, която е намазнена с масло и посипана с брашно. Покрийте питките с кърпа и ги оставете да втасат за 40 минути на топло.
Намажете ги с яйце, смесено с малко масло, поръсете със сусам и печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна. Да ви е сладко!
Коментари