Домашна кашичка с пиле

К КК К
Готвач
157
733
87
1
09/05/2016
"Имаш ли останали пилешки гърди, приготви си домашна кашичка с пиле, няма да сбъркаш "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 7 лъжици
  • пилешко месо - бяло от гърдите на пилето
  • олио - половин чаша
  • сол на вкус
  • чесън - 3 скилитки
  • вода - 1 литър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме месото и го сварява. След като е готово, го вадим от водата, като водата я оставяме след това за кашата. Нарязваме го на ситно, посоляваме го и го скълцваме с клъцника, за да е по-ситно и да може да се яде от по-малки деца.

В дълбока тенджера изсипваме олиото да се загрее. След това сипваме брашното, като непрекъснато бъркаме, и червения пипер.

Разбъркваме добре и след това започваме с черпак да сипваме предварително стоплената вода, в която сме варили месото.

Разбъркваме добре и оставяме да покипи до готовност. След като е готово, я сваляме от котлона и рендосваме чесъна и посоляваме на вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 20:54
Сложете накрая отгоре и нарязан магданоз и ще видите колко още по-вкусно ще стане. Вкъщи обожаваме каша.
1
0
К К
К К
09.05.2016 21:17
И вкъщи обичат много кашичка.
0
0
Ваня Благоева
Супер вкусна кашичка. Аз месцето го накъсвам на малки парчета, добра идея е вместо да го режеш и след това да го кълцаш.
1
0
К К
К К
09.05.2016 20:46
Да и така може, да си оближещ пръстите
0
0