Домашна плескавица

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна плескавица1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Поредното изкушение поднесено оригинално от нашата кулинарка Севда. Вижте какво трябва да направите за да приготвите най-вкусните плескавици."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • телешко месо - 300 г
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
  • сланина - колкото кибритена кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе месото на машина, посоляваме, поръсваме с черен пипер.

Нарязваме на ситно лука и 1 -2 люти чушлета и ги прибавяме към каймата.

Омесваме добре сместа и оставяме на студено да почива за 3-4 часа.

Оформяме големи плоски кюфтета и печем на предварително загрята и намазана със сланина скара или горещ грил тиган от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Добра рецепта, не се свиват при печенето и станаха много сочни.Препоръчвам.
06.05.2020 11:42
Потребител#179838
Потребител#179838
здравейте,
много ми е интересно като започнете в рецептите да пишете "телешко " или "свинско ", но бъдете добри - уточнявайте и вида на месото - врат, бут и т.н., иска ми се да я изпълня тази рецепта, но не знам какво месо да сложа.
30.01.2018 09:52
1
1
Вера Паева
Вера Паева
Не знам как се казва ама станаха великолепни. Браво за рецептата.
08.10.2016 19:47
3
никнай
никнай
Ние на село на това му казмаме "нервозни кюфтета", а ти си ги наричай както си искаш.....
07.02.2016 19:51
21