Начин на приготвяне
Дреболийките на зайчето се слагат в тенжерка с вода и малко сол, да се сварят за около 20 минути. След като се извадят, се оставят да поизстинат и си нарязват на ситно. След това се взима лукът и се нарязва на ситно и се слага в тиган да се запържи. След като е готов, се слага 1 шепа ориз и половин чаша вода, за да се свари оризът.
След като изкипи водата, се сваля от огъня и се добавят дреболийките и чубрицата, посолява се на вкус.
Зайчето се слага в тавичка и се посолява с ръка отвътре, след това се пълни с пълнежа и се зашива. Слага се в гювечето и се залива с вода, докато се закрие зайчето.
Осолява се и се слага черен пипер и дафинов лист. Слага се малко олио, ако не е тлъсто зайчето, се слага повече мазнина. Пече се на 240 градуса за 3 часа.
Коментари