Летен гювеч със заешко

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Летен гювеч със заешко
Снимка: Станислава Армянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Всяко зайче, което замръкне в гората, ще осъмне в тавата или в краен случай в гювеч"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2
  • червен лук - 1 глава
  • зелени чушки - 2 - 3 бр.
  • морков - 2 бр.
  • тиквичка - 1 малка
  • картофи - 6 - 7 средни
  • зелен боб - 2 шепи
  • бахар
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист - 2 листенца
  • домат - 2 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • вода - 1 - 2 ч.ч.
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото се нарязва на порции и се измива. Картофите се белят, бобът и тиквичката се почистват. Чушките също се изтърбушват. Картофите и тиквичката се нарязват на кубчета, морковите - на колелца, чушките - на колелца.

Зеленият боб се нарязва на около 2-3 см. Лукът също се нарязва на колелца и се изваждат всички кръгчета. В гювеча се започва с половината от картофите и тиквичките, после се слагат морковите и бобът. Слагат се кръгчетата чушки и лук. Посолява се малко.

Нареждат се парчетата месо. Слагат се зърната черен пипер, бахар и дафиновия лист. Слага се и олио.

Започва се в обратен ред да се довърши гювечът - лук, чушки, моркови, боб, картофи и тиквички. Посолява се още малко.

Слага се доматеният сок. Отгоре се слагат доматите, които са нарязани на кръгчета. Поръсвам с магданоз на вкус, наливам вода - около 1/2 от всичките съставки. Слага се капакът.

Пече се 30 мин на 150 градуса и след това 1 час на 200 градуса. Довършва се, като се махне капакът и се оставя да се запече за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: