Начин на приготвяне
В гювеч сложете целия заек и нарязаните предварително лук, гъби и чесън.
Овкусете ястието с подправките и сложете олиото, бялото винце и водата. Разбъркайте добре.
Заекът се пече на 200 градуса до готовност (около 2 часа).
През почистете картофите и ги сварете. Пригответе картофеното пюре, като ги намачкате и овкусите с маслото, прясно мляко, солта и черния пипер.
След като заекът е изпечен, извадете вече изпечените зеленчуци от гювеча и соса образувал се при печенето. Сложете ги в тиган на умерен огън и сгъстете соса със сметаната.
Сервирайте ястието, като сложите пюре върху парче заек и накрая залеете със соса и поръсите с парченца пресен магданоз.
Заешкото печено в гювеч е готово.
Коментари
За дивеч подхожда червено вино - танините в него правят месото по-крехко и малко наредано индийско орехче към пюрето ще му придаде още по-добър и нитересен вкус.