Начин на приготвяне
Бутчетата се овалват в олио и сол и се слагат в тавичка да се пекат на 200 градуса за 10-15 минути.
Докато бутчетата се пекат почистваме и нарязваме на полумесеци лука, слагаме го в купа, поръсваме с щипка сол, 2 с.л. олио, нарязания на ситно магданоз, щипка черен и щипка червен пипер, както и с щипка чубрица, разбъркваме хубаво с лъжица да се смесят съставките.
След като пилето се е позапекло, изваждаме тавичката от фурната, изваждаме месото в една чинийка и изсипваме лука и подправките в тавичката, прибавяме и маслото и след това слагаме върху лука месото, връщаме обратно във фурната.
Печем още 10 минути докато лукът се запече. В купа разбъркваме хубаво прясното мляко и брашното и след като лукът и пилето са хванали коричка ги заливаме с млякото.
Печем още 15 минути или до готовност. Ако е необходимо добавяме още сол. След като извадим тавичката от фурната поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.
Коментари
Следвала съм рецептата като съм изключила чубрицата,не я сложих и към кромида добавих и няколко стръка пресен лук.Страхотно вкусно,получи се и леко сосче,което дори мислех че от брашното ще се сгъсти много,но стана както го харесвам.Прясното мляко не се усеща,вероятно защото и количеството му е малко и в никакъв случай не стои тежко,напротив-леко и приятно на вкус.
Наталка,облизахме си пръстите :)