Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Невероятно пилешко със сметана и кашкавал

Невероятно пилешко със сметана и кашкавал

редакция:
Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Невероятно пилешко със сметана и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако искате пилешкото да се топи в устата и всички дълго да говорят за него, пригответе го със сметана и кашкавал."

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • кашкавал - 150 г
  • Сметанов сос
  • готварска сметана - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • майонеза - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • мащерка - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на парчета, нарежда се в тава. Отгоре им се изстисква сок oт половин лимон.

Престоява 10 минути и се овкусява със сол и черен пипер и от двете страни. В тиган се загрява олио. Филето се овалва в галета и се пържи до зачервяване от двете страни. Изкарват се в същата тавичка.

Отделно в дълбока купа се слага готварската сметана, маойнеза, подправките и счукан чесън. Сместа се разбърква много добре и с нея се заливат филетата. Поръсват се с рендосан кашкавал.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или до зачервяване на кашкавала. Не трябва да се прекалява със запичането, за да остане филето сочно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно! Благодаря за рецептата!
11.04.2024 13:03
2