Начин на приготвяне
Ребрата се режат на парчета, слагат се в малка тавичка, посоляват се със сол и черен пипер и се заливат с топла вода. Покриват се с фолио и се слагат да се пекат за 90 минути на 240 градуса.
Като са готови фолиото се маха и се оставят на изключена печка за 10 минути, след коет се изваждат от печката. Докато се пече агнешкото си приготвяме картофите. Слагаме ги да се сварят в топла вода за около 20 минути - зависи от картофите, моите са много хубави и се варят бързо.
След като са готови се изцеждат от водата. Празът се реже на ситно, посолява се и се счуква, за да омекне. След това се прибавя към картофите. Разбърква се и се добавят оцет, олио и сол.
След като всичко е готово се взима по-голяма чиния, в която в средата се слагат агнешките ребра. Отстрани се редят кръгчета от картофеното пюре, с помощта на малко черпаче.
От двете страни на ястието се реже доматът на лунички и се слага за украса по желание. Много е вкусно и интересно.
Коментари