Кекс с крем карамел

10/05/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
"Само в приказките за харемите сме чели, че сервират на одалиските такива сладкиши - сочни, ароматни и много сладки. Сега и вие може да опитате този приказен арабски сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 349
  • Преглеждания за месеца471
  • Преглеждания за седмицата44
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо взимаме кексова форма за печене, в която сипваме захарта за карамела. След това я слагаме внимателно на котлона, като държим с ръкавица, за да не се изгорим и захарта да се разтопи.

Като се карамелизира я оставяме да изстине, а през това време приготвяме карамела. Смесваме всичките съставки в една купа и разбиваме с миксера. След като сме го разбили изчакваме карамела да изстине и да се втвърди и тогава изсипваме крем карамела.

След това приготвяме кексовата смес. Тя се приготвя в голяма купа, по най-бързия начин се сипват продуктите и се разбива с миксера. След това се изсипва внимателно върху крем карамела, само в средата, без да се разклаща. Слага се да се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути, не трябва да се препича. Пече се на водна баня.

След като е готов е хубаво да се остави за около 5 часа да изстине, за да може да се извади хубаво в поднос.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

enggell2020@abv.bg
enggell2020@abv.bg
10.05.2016 17:55
Кодрит Кадир арабски десерт, много вкусен!
3
0
Катя Благоева
Около 27
сантиметра голе доло на око ти казвам!
0
0
Марока
Марока
18.09.2016 09:48
Може ли да споделите какъв е диаметъра на тавата, в която печете сладкиша?
0
0
Катя Благоева
Да!Точно така, не го писах с това име, защото по нашия край не се прави, но пък е много вкусен и интересен.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв