Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешки рулца с пълнени канелони в сос от четири сирена

Пилешки рулца с пълнени канелони в сос от четири сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки рулца с пълнени канелони в сос от четири сирена
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Знаете, че диетите са измислени само за да има за какво да говорим, когато наближи време за обяд. А тези пилешки рулца с пълнени рулца са създадени, за да бъдат изядени"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 - 600 г
  • канелони - 8 бр.
  • извара - 250 г кашкавалена
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • спанак - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • за соса
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • гауда - 50 г
  • ементал - 50 г
  • пармезан - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете канелоните в подсолена вода с малко зехтин за две минути. Извадете ги от водата и ги напълнете с плънката.

Нея пригответе, като смесите изварата с останалите продукти за пълнежа. От пилешкото филе оформете 4 пържоли.

С чукче леко ги изтънете. Поръсете ги със сол и черен пипер. Във всяко филе завийте по един пълнен канелон.

Оваляйте ги в брашно и в тиган с малко мазнина, запечете рулцата хубаво от двете страни. Наредете ги в подходяща тава заедно с останалите пълнени канелони.

Пригответе соса, като разтопите маслото и добавите брашното.

Разбъркайте и налейте прясното мляко, като бъркате енергично, докато се сгъсти сосът (не трябва да е много гъст, при необходимост добавете още мляко).

Посолете със сол и черен пипер и свалете от огъня. Прибавете настърганите сирена и разбъркайте добре. Изсипете го в тавичката при рулцата и канелоните.

Печете на 200 градуса за 25-30 минути. Сервирайте ястието топло, поръсено с настърган кашкавал.

Пилешките рулца с пълнени канелони в сос от четири сирена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Доста хубава рецепта! Браво!
11.05.2016 14:46
К К
К К
Досега не съм правила с толко много сирена.
11.05.2016 12:12
Добринка Петкова
Добринка Петкова
В случая канелоните са пълнени с извара,спанак и сирена и след това самите канелони се слагат в пилешкото филе.
11.05.2016 10:43
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз обикновено ползвам кайма за пълнене,пилешкото е добро решение.
11.05.2016 10:38
1