Начин на приготвяне
В дълбока купа се слага брашното и се прави кладенче, след това се изсипва киселото мляко, в което преди това е разбита содата. След това се слага и солта и олиото и 3 лъжици хладка вода и се омесва меко тесто.
След като е замесено, се разточва и се слага в намазнена тава, без да се чака, защото то няма да се надигне, тъй като не е с мая.
След това се слага отгоре лютеничка и се нарязва на ситно саламът. Рендосва се и кашкавалът, намазва се с олио отгоре, стрива се чубрица и се слага да се пече в предварително загрята фурна на 18 градуса за 30 минути.
Докато се пече пицата, се нарязват краставицата, доматът и чушката по желание - да се украси пицата от горе. Като е готова пицата, се вади от печката и се овива в кърпа, за да е мека за 10 минути, след това се слага на голям поднос и отгоре се редят приготвените зеленчуци по желание и се рендосва сирене.