Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Закуски с кренвирши и сусам

Закуски с кренвирши и сусам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12 бр.
"Забравете за готовите закуски, просто станете един час по рано и пригответе вкусна закуска с кренвирши и сусам за обичаните хора."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 530 г
  • олио - 100 мл
  • масло - за намазване на тавата
  • кренвирши
  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топличкото мляко размиваме маята с 1 с.л брашно и 1 ч.л захар. Оставяме го на топло, завито с кърпа, за да шупне. Пресяваме брашното добре, защото така стават по-добре закуските. Аз ползват от брашното София мел.

Разбиваме яйцата, слагаме солта и захарта, после олиото постепенно. Правим си кладенче в брашното и изсипваме сместа. Месим върху набрашнен плот, докато се получи меко тесто. Омесеното тесто оставяме да втаса за 30-40 минути покрито с кърпа на топло. Разделяме го на 12 части.

Всяка топка разточваме с точилка да стане правоъгълник. В края до повече от половината режем на ленти. Режем закуските на ленти. В ненарязаната част слагаме от нарязани на ленти кренвирш. От горната част в която сме сложили кренвирши навиваме към частта в лентите до края.

Получават се едни хубави закуски тип кренвиршки на ивички. Нареждаме ги в намазана с олио тава и посипана с брашно. Втасват в тавичката 20-30 минути на топли, покрито с кърпа. Мажем с жълтъка. Поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
С дебърцини пак стават.
13.05.2016 08:48
Албена Асенова
Албена Асенова
Ако кренвирша заменя с нещо друго сигурно пак ще са вкусни.Не обичам много кренвирши.
13.05.2016 06:32
Марияна
Марияна
Вкусни, ароматни, но стават бавничко - месене, втасване...
12.05.2016 14:05
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Супер вкусни и бързи за приготвяне.
12.05.2016 14:03