Начин на приготвяне
В хладко мляко разтваряме маята, прибавяме и останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме тестото да втасва за около 30-40 минути.
След като тестото е готово го разделяме на две и го оформяме на големи лодки, поставяме ги в намазана с олио голяма правоъгълна тава. В купичка разбъркваме яйцата и млякото, прибавяме и натрошеното сирене и внимателно разбъркваме.
Върху хлебчетата разпределяме нарязаните на ситно чушки и магданоз, разпределяме отгоре и яйцата със сиренето, нареждаме нарязани на тънко доматите и най-отгоре поръсваме с настърган кашкавал.
Печем в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или до готовност. Готовите хлебчета поръсваме с шарена сол.
Коментари