Кремообразна супа с нахут и ечемик

13/05/2016
"Тази ароматна Кремообразна супа с нахут и ечемик ще достави невероятно удоволствие на небцето и душата Ви!"
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо644
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се накисва в студена вода за 12 часа. След това го отцедете, изплакнете и го прехвърлете в тенджера.

Залейте със студена вода и прибавете скилидката чесън, варете около 90 минути. Отцедете и го оставете настрана. В друга тенджерка сложете почистения лук, ечемика и целите морков и целина.

Покрийте ги със студена вода (може и с бульон) и варете около 30-тина минути. Махнете целината и моркова.

Пасирайте нахута с моркова, като добавяте по малко от водата, в която варихте нахута, до получаването на пюре. Полученото пюре се добавя към ечемика.

Оставете да заври и прибавете подправките, оставете за 5 минути на котлона, като леко разбърквате. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте супата с червен пипер и зехтин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
14.05.2016 10:24
Готвила съм нахут. Купувам го от пазара до Лидъл Кючук Париж, Пловдив. Трябва да се връщаме към корените.
0
0
Криси Черникова
Аз също, но задължително ще опитам.
0
0
Ваня Благоева
Страхотна идея, до сега не съм правила супа с ечемик и нахут.
0
0