Шпиковано месо

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Шпиковано месо3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Колко е сочнооо, направо му се нахвърляме !"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • свинско месо - 1.5 кг
  • чесън - 1 глава стар
  • черен пипер - 1 щипка млян
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 1/2 с.л. Kikkoman
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 с.л.
  • сланина - 90 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.

В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков и сланинка. След като ги сложим в разрезите ги бутваме леко навътре.

Смесваме горчицата и соевия сос в отделна купичка. С получената смес натриваме добре шпикованото месо.

Поставяме месото в съда, в който ще печем. Заливаме с мазнината. Овкусяваме с черен пипер и сол и след това заливаме с бялото вино и водата.

Покриваме с алуминиево фолио тавата /аз ползвам на Фино/ и печем в предварително загрятата на 220 градуса фурна за около 40 минути.

След това намаляваме на 180 градуса и печем свинското за още 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
От снимката си личи че е много сочно!
17.05.2016 14:31
2
Албена Асенова
Албена Асенова
Направо огладнях.Много апетитно изглежда.
16.05.2016 11:18
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотно изглежда!
16.05.2016 00:14
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Лелеее голяма вкуснотия е.
15.05.2016 13:30
1