Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско шпиковано със зеленчуци

Свинско шпиковано със зеленчуци

Свинско шпиковано със зеленчуци
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Страхотно е и се приготвя толкова лесно, че нямате никакви причини да отлагате и не опитате още днес това Свинско шпиковано със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г от бут
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • картофи - 400 г
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 - 2 глави червен
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 200 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • розмарин - 1 щипка
  • чубрица
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режа свинския бут на по-дебели парчета, правя и прорези, в които слагам скилидки чесън.

Всяко парче месо потапям в смес от олио, сол, черен и червен пипер, чубрица и щипка розмарин.

Подреждам в глинен съд. Около месото подреждам леко осолените зеленчуци: морков, праз, червен лук (нарязан на полумесеци), цели гъби и картофи.

Заливам с 200 мл червено вино, изсипвам сместа, в която потапяхме месото, добавям 200 мл вода, завивам с фолио и отгоре слагам капака на глинения съд.

Пека свинското шпиковано със зеленчуци за 120 минути на 200 градуса.

Поднасям печеното свинско е готово.

Източник - Graciela Nikolova от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: