Шпиковано телешко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Шпиковано телешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-5
"Телешко месо с невероятен аромат и впечатляващ вкус, което е подходящо за изискани вечери!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг цяло парче месо от плешка
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • бекон - 150 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • вино - 1 или 1/2 ч.ч. червено
  • горчица - 1 с.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мазнина - растителна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте парчето телешко и добре го подсушете с домакинска хартия. Направете много малки разрези по повърхността му и вкарайте в тях скилидки чесън, и парченца моркови и бекон. В някои от разрезите сложете и зърна черен пипер. Разбийте много добре виното с горчицата и с помощта на спринцовка го инжектирайте от няколко страни в месото.

Намажете цялото парче със смес от кетчуп, 2 с.л. олио и соев сос и 1 с.л. оцет. Прехвърлете телешкото в намазнена тава, посолете го, поръсете с черен и червен пипер, чубрица и залейте с мазнина. Нарежете лука на едро и го разпределете около месото.

Похлупете тавата или я покрийте с фолио за печене. Сложете да се пече за 1 и ½ часа в силна загряна фурна на 230 градуса, а половин час преди да го извадите намалете на 180 градуса. Накрая махнете фолиото и запечете за няколко минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
57
46
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#174490
Потребител#174490
Хубава рецепта .
24.07.2016 15:49
1
Име
Име
здравейте,не съм пробвал рецептата,но ми е малко хикс,как се слага без грам водичка да се пече и то на 230 градуса час и половина,няма ли да изгори,какво остава да е крехко и сочно,само една чаша вино мисля че е много малко.....
02.11.2014 15:18
7
Карафизова
Карафизова
Рецептата е страхотна!Много добре се получава...
06.02.2014 15:33
Ася
Ася
Страхотно! Готвим само телешко и само сухо го ядяхме досега. Много благодаря, уникален вкус
02.06.2013 21:49
Милица
Милица
Страхотно се получи ... невероятно крехко, сочно и галещо небцето :)
18.04.2012 12:59