Начин на приготвяне
Първо се разбиват яйцата, айрянът и олиото, към тях се добавят сухите продукти и накрая горещото кафе. Получава се рядка смес, но няма повод за притеснение. Пече се на 170 градуса за 45 минути до суха клечка. Оставяте да изстине и разрязвате блата на 2 части.
Крем: Разбърквате сметаната със захарта, начупвате вафлите на ситно и мажете между блатовете.
Ганаш: Изсипвате сметаната в подходящ съд и оставяте да достигне точка на кипене. Точно преди да заври добавяте начупения на ситно шоколад и олиото и започвате да бъркате.
Когато шоколадът започне да се разтопява, махате от котлона и бъркате до еднородна смес. Заливате тортата, украсявате с бадемите и прасковата и след подходящо охлаждане, се наслаждавате на невероятната вкусотия.
Приятен апетит!
Коментари
Само ме притеснява захарта за блата не е ли много,предвид това че се слага почти 1:1 бяла и кафява?