Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гьозлеме със сирене и праз

Гьозлеме със сирене и праз

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гьозлеме със сирене и праз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Днес не можем да отминем и гьозлеметата на Дебелета Берта, които са истинска наслада за сетивата."

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • олио - за намазване, може и зехтин
  • сирене - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От всички продукти без последните три замесете меко тесто и го оставете да си почине 40 минути. След това го разделете на 6-7 парчета. Всяка топка се разточва на тънка кора, намазва се обилно с олио или зехтин и се поръсва с натрошено сирене и накълцан праз.

Завийте разточените и поръсени кори на руло, а след това на охлювчета. Оставете ги отново да втасат за кратко. Загрейте тиган с дебело дъно с малко олио. Непосредствено преди печене разточете всяко охлювче тънко - колкото по-тънко го разточите, толкова по лесно и хубаво ще се разлистят гьозлеметата.

Сложете гьозлемето да се пържи в тигана и веднага го намажете с още малко мазнина от горната страна. Обърнете от другата страна и го доопечете. Повторете процедурата с останалите охлювчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
59
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Който харесва аромат на джоджен може да се сложи в плънката, също стават много вкусни
27.01.2016 06:11
Марина
Марина
Без мая са. Получават се много добре.
24.01.2016 14:43
GT
GT
Явно не се слага моя, тъй като в рецептата пише "замесете меко тесто и го оставете ДА СИ ПОЧИНЕ 40 минути" а не ДА ВТАСА?
07.08.2013 01:33
5
1
Покажи всички подкоментари
Веси
Веси
слага ли се мая като се замесва тестото,тъй като пише да се остави да втасва
05.04.2013 15:59
4
1
1
Покажи всички подкоментари
maria
maria
Страхотни са. Опитайте ги.
02.10.2011 18:59
1