Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Червена леща в тенджера под налягане

Червена леща в тенджера под налягане

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Червена леща в тенджера под налягане
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • червена леща - 1 в.ч.
  • бульон - 1 купичка пилешки
  • вода - 1 литър
  • сол
  • червен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане си слага 1 с. л. масло и брашното и се запържват. След това се добавя нарязаният на кубчета лук и чесън.

Добавя се добре измитата и изцедена леща. Леко се запържват около 1-2 минути.

След това се добавя бульонът и водата и се захлупва тенджерата. След около 10 мин. се вдига от котлона, прекарва се през блендер, добавя се солта и кимиона и се вари още 5 мин.

След като се вдигне от огъня, се залива с разтопено масло и червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Бързо и вкусно!
17.05.2016 14:19