Начин на приготвяне
Хлебчетата: Затопляме леко водата и в нея разтваряме маята, след това към тях прибавяме млякото, яйцата (отделяме един жълтък за намазване), олиото, разбъркваме хубаво и прибавяме малко брашно (в брашното солта и захарта), постепенно добавяме брашното до получаването на меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около половин час.
След като тестото е готово, го разточваме на дебела кора и с помощта на чашка и малка кръгла формичка изрязваме хлебчетата, поставяме ги в намазана с олио тавичка, изрезките от тестото правим на топка и отново разточваме и изрязваме хлебчета.
След като сме ги наредили в тавата, с четка ги мажем с жълтък и оставяме да втасат отново (15 минути), след това поръсваме със семена и печем в загрята фурна на 180-200 градуса до готовност (15-20 мин.).
Щом се изпекат, оставяме леко да изстинат, след което разрязваме през среда (хоризонтално), мажем с едната половинка с лютеничка, слагаме по 1-2 резенчета салам и по 1 резен домат и отгоре слагаме другата половинка от хлебчето.
По желания може да се сложи и сирене или каквото предпочитате.
Коментари