Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Хапки»Парти сандвичи с домашни хлебчета

Парти сандвичи с домашни хлебчета

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Парти сандвичи с домашни хлебчета4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За хлебчетата
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за тавата
  • семена - за поръсване
  • За плънката
  • салам - 200 г Камчия
  • домати - 3 бр.
  • лютеница - 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлебчетата: Затопляме леко водата и в нея разтваряме маята, след това към тях прибавяме млякото, яйцата (отделяме един жълтък за намазване), олиото, разбъркваме хубаво и прибавяме малко брашно (в брашното солта и захарта), постепенно добавяме брашното до получаването на меко тесто. Оставяме тестото да втаса за около половин час.

След като тестото е готово, го разточваме на дебела кора и с помощта на чашка и малка кръгла формичка изрязваме хлебчетата, поставяме ги в намазана с олио тавичка, изрезките от тестото правим на топка и отново разточваме и изрязваме хлебчета.

След като сме ги наредили в тавата, с четка ги мажем с жълтък и оставяме да втасат отново (15 минути), след това поръсваме със семена и печем в загрята фурна на 180-200 градуса до готовност (15-20 мин.).

Щом се изпекат, оставяме леко да изстинат, след което разрязваме през среда (хоризонтално), мажем с едната половинка с лютеничка, слагаме по 1-2 резенчета салам и по 1 резен домат и отгоре слагаме другата половинка от хлебчето.

По желания може да се сложи и сирене или каквото предпочитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много интересно са се получили.
16.05.2016 15:29
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглеждат много добре, аз правя подобни само, че ги пълня с шунка или колбас, домати, краставици и за намазване топено сиренце.
16.05.2016 13:13
1
Покажи всички подкоментари