Начин на приготвяне
Поставете ореховите ядки в тиган и ги запечете на умерен огън за кратко, докато замирише но печени орехи.
В купа смесете яйцата, меда, мекото масло, захарта и содата, разбъркайте. Начупете с пръсти ореховите ядки на едро и ги прибавете към сместа, разбъркайте добре.
Прибавете чашите брашно една по една, като след всяка месите до усвояването му. На мен не ми стигна до незалепващо тесто и добавих още малко, затова внимавайте.
Поставете готовото тесто в найлонов плик и го поставете в хладилника за не повече от 30 минути.
От тестото оформете топчета, колкото орех, и леко ги притеснете на питка, подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 18 минути до лек меден загар.
Коментари