Агнешко с пресни картофки на фурна

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
21/05/2016
"Агнешко и пресни картофки - искате ли заедно да отбележим идването на пролетта "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 056
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • агнешко месо - бут или плешка
  • картофи - 1.5 кг, пресни
  • соев сос - 2 с.л. светъл
  • масло - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим паста от пасирания чесън, меда, соевия сос, половината масло, черния и червения пипер и половината от солта и с нея старателно натъркваме месото.

Измиваме картофите и ги нареждама в дълбока тава, посоляваме ги и прибавяме останалото масло.

Отгоре слагаме месото и доливаме 1 1/2 ч.ч. вода, покриваме с фолио и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна да се пече за 1 час.

Махаме фолиото и поливаме месото с образувалия се сос, допичаме до готовност на месото, като поливаме още поне веднъж.

За хрупкавата коричка увеличаваме градусите на фурната малко преди готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар