Сладки сиропирани розички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Сладки сиропирани розички
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 180 мл
  • олио - 80 мл
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • брашно - 500 г
  • нишесте - за разточване на корите
  • масло - 150 г
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • За сиропа
  • вода - 5 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим кладенче в средата му, в него изсипваме разбитите яйца, прясното мляко, олиото, бакпулвера, оцета и солта.

Замесваме на ръка умерено твърдо тесто, от което правим топки с големина на орех. Поръсваме ги с брашно и ги оставяме да отпочинат за 10 минути.

От всяка топка с помощта на нишесте разточваме тънка кора. В средата й изсипваме счуканите орехи. Събираме краищата на кората към средата и ги прихлупваме отгоре. Обръщаме всяка събрана кора обратно. Нареждаме розичките в тава, намазана с мазнина.

В отделен съд разтопяваме маслото и с него заливаме розичките. Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Изваждаме ги и още топли ги заливаме с предварително приготвен студен сироп от сварените вода, захар и лимонов сок. Покриваме ги и ги оставяме да попият сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: